Reference

New Aarch

Den nye arkitektskole ’bygger bro’ mellem skolen og byen.

Om byggeriet

Tri-Consult A/S udfører i samarbejde med Vargo Nielsen Palle, ADEPT og Rolvung Brøndsted Arkitekter og Steensen Varming den første nybyggede arkitektskole i Danmark nogensinde.

Arkitektskolen bliver ikke kun en institution for arkitektur – den skal fortsætte med at være et åbent laboratorium, og dele dets værktøjer og program med offentligheden. Her opstår muligheder for det uventede, som bidrager til den kreative proces.

Det nye byggeri skaber stor åbenhed og fleksibilitet og indeholder mange værksteder. Tillige sikres sammenspil mellem ude- og indemiljøerne og tilknytning til den nuværende kultur på Godsbanen.

Projektet opfylder vores drømme og intentioner om skolen i fremtiden. Det er en arkitekturfabrik, som tydeligt peger på, at der udvikles arkitektur.

– Torben Nielsen, Rektor

Tri-Consults opgave
Tri-Consult A/S forestår udbud til totalentreprise og efterfølgende projektering af alle ingeniørfag på nær energi og bæredygtighed. I udbudsfasen har brugerinddragelse haft et stort fokus, da skolens administration herunder serviceafdeling og forskellige fakulteter har deltaget proaktivt i tilrettelæggelse af det kommen byggeri.

Bygningen pælefunderes og udføres som søjle-/bjælkekonstruktioner med store spænd for at sikre åbenheden. Bygningens rå udtryk betyder også, at kanaltræk for ventilation langt hen ad vejen udføres synlig.

Adresse
Godsbanen, Aarhus K.

Bruttoareal
13.000 m2

Byggesum
187 mio. kr. ekskl. moms

Energiklasse
2015

Projekteringsår
2017-18

Opførelsesår
2018-20

Bygherre
Bygningsstyrelsen

Arkitekt
Vargo, Nielsen og Palle, ADEPT, Rovlung Brøndsted Arkitekter

Ingeniør
(Energi og indeklima) Steensen Varming

 

Står du med et lignende projekt? Vi står altid klar til en uforpligtende snak.

Kontakt
Søren Ibsen
M. 20607777
si@tri-consult.dk

keyboard_arrow_up