Reference

Bie`s Gård og Bryghus

Bie’s Bryggeri blev grundlagt i 1841 af brødrene Anthon og Frederik Bie i ejendommen Adelgade 26 i Hobro.

Om byggeriet

Grundlæggelsen på netop denne grund skyldtes, at der her var rigeligt med vand – det bedste i byen.

Tri-Consult A/S har i samarbejde med Mariagerfjord Kommune, stedets brugere, Kulturarvsstyrelsen, Arkitekt Thyge Thygesen forestået etapevis istandsættelse og restaurering af bygninger og udearealer ved Bies Gård. Vi har genoprettet Bies Gård og bryggeri, både byggeteknisk, æstetisk og historisk.

Etaperne har blandt andet indeholdt renovering af bygninger og gård til Biecenteret, som er et aktivitets- og kulturhus primært for områdets ældre borgere. Derudover har vi renoveret tidligere værksted, depot m.m. så der i dag er bryghus og restaurant. Ligeledes er den store bryggerihal omdannet til kunstetager, hvor Mariagerfjord kunstsamling udstiller billeder m.v. Genopretningen er sket med stor respekt for bygningens historiske anvendelse.

I Bies Have er det tidligere ishus nænsomt renoveret, og fungerer i dag som øvelokale for unge musiker med bopæl i Mariagerfjord kommune.

Tri-Consults opgave
Tri-Consult A/S forestår projektering af alle ingeniørdicipliner til udbud til fagentreprise samt fører tilsyn med byggeriet i byggefasen. 

Omgivelserne er skønne med direkte adgang til gågaden på den ene side og Bies Have og Vester Fjord på den anden. De gamle bryggeribygninger giver atmosfære til aktiviteterne og de mange mennesker, der kommer og går hver dag.

– Jan Dons Seehausen, Partner

Adresse
Adelgade, Hobro

Bruttoareal
3.500 m2

Byggesum
25+ mio. kr. ekskl. moms

Projekteringsår
2000-2011

Opførelsesår
2000-2013

Bygherre
Mariagerfjord Kommune

Arkitekt
Arkitekt Thyge Thygesen

Står du med et lignende projekt? Vi står altid klar til en uforpligtende snak.

Kontakt
Ole Bak
M. 40328610
ob@tri-consult.dk

keyboard_arrow_up